BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Economie > Comparatief voordeel
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Comparatief voordeel

Betekent dat het ene land een bepaald product relatief goedkoper kan produceren dan een ander land in vergelijking met andere producten. Bijvoorbeeld Duitsland kan zowel auto’s als metalen platen goedkoper produceren dan Nederland. Maar is relatief goedkoper in de productie van auto’s dan metalen platen. Terwijl Nederland relatief goedkoper is in metalen platen dan auto’s. David Ricardo toonde met zijn theorie van de comparatieve voordelen aan dat het dan voordelig is als Duitsland zich specialiseert in de productie van auto’s en die uitvoert naar Nederland en dat Nederland zich speciliseert in de productie van metalen platen en die uitvoert naar Duitsland. Het comparatieve voordeel geeft een belangrijke reden waarom het in de internationale economie voordelig kan zijn om handel met elkaar te drijven ook als het ene land absoluut beter is dan het andere land.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstuk

Deel dit lemma:

Volg CultureelWoordenboek.nl:Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de schrijvers worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat financiële steun nodig. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over. Hoe?
Kijk onder Vriend worden?

paginatop