BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Media > Hanny van den Horst
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Hanny van den Horst

(1924-2008) Eerste vrouwelijke hoofdredacteur van het vrouwenblad Margriet, dat vanaf de oprichting in 1938 alleen mannen aan de leiding had gehad. Vanaf 1946 was zij daar redactrice en maakte reisreportages over gezinsleven in andere culturen. Die open blik maakte dat Margriet in de tijd van haar hoofdredacteurschap (1972-1980) een belangrijke rol speelde in de vrouwenemancipatie. In 1978 had het een oplage van 720.000 exemplaren. Naast de traditionele vrouwenonderwerpen werd veel aandacht besteed aan maatschappelijke ontwikkelingen. Over seksualiteit werd openhartig geschreven. Maar altijd op een manier die de behoudende doorsnee lezeressen niet afschrikte. Met een zacht lijntje wees Hanny van den Horst hen de weg naar een grotere persoonlijke vrijheid.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstuk

Deel dit lemma:

Volg CultureelWoordenboek.nl:Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de schrijvers worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat financiële steun nodig. Wordt onze helpende vriend en maak € 10 (of meer) over. Hoe?
Kijk onder Vriend worden?

paginatop