BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Media > Joop Lücker
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Joop Lücker

(1914-1980) Eerste naoorlogse hoofdredacteur van de Volkskrant . Aanvankelijk naast de zogeheten staatkundig hoofdredacteur Romme, fractievoorzitter van de KVP. Lücker was tijdens de oorlog al betrokken bij de plannen tot heroprichting van de Volkskrant die in 1941 was opgeheven. Na de oorlog maakte hij van de kleine krant een groot landelijk ochtendblad met behoud van de katholieke signatuur. Hij was streng en autoritair, maar ook creatief en inspirerend. Lücker trok belangrijke medewerkers aan, zoals Opland als politiek tekenaar en aan zijn liefde voor strips was te danken dat Marten Toonders Tom Poes in de krant verscheen. Na zijn vertrek in 1964 begon hij een eigen persagentschap.

Biografisch Woordenboek van Nederlandvorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstuk

Deel dit lemma:

Volg CultureelWoordenboek.nl:Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de schrijvers worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat financiële steun nodig. Wordt onze helpende vriend en maak € 10 (of meer) over. Hoe?
Kijk onder Vriend worden?

paginatop