BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Aarde, weer en klimaat > Montreal-protocol
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Montreal-protocol

Verdrag in het kader van de Verenigde Naties, getekend in 1987 in Montreal, waarin maatregelen worden overeengekomen voor de vermindering van de productie en het gebruik van chloor‑ en broomhoudende stoffen, waaronder chloorfluorkoolwaterstoffen (CFK's ). Deze stoffen veroorzaken de afbraak van de ozonlaag en het ozongat. Het protocol is later verscheidene malen aangescherpt.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop