BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

oceaan

Meer dan 70 procent van het aardoppervlak is bedekt met oceanen. Ze brengen warmte en, door verdamping , vocht in de dampkring . Grootschalige oceaanstromen, zoals de Golfstroom , vervoeren veel warmte van de Tropen naar de poolstreken. Oceanen hebben daardoor veel invloed op weer en klimaat en vormen een belangrijk onderdeel van het klimaatsysteem .

Meer lezen over oceanen? Lees cahier ‘Oceanen’ van stichting Biowetenschappen en Maatschappij, over de rol van oceanen in ecosystemen en klimaat, de plastic soep en andere bedreigingen van de oceanen:

http://www.biomaatschappij.nl/product/oceanen-wilde-westen-onder-water/vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop