BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Aarde, weer en klimaat > stollingsgesteenten
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

stollingsgesteenten

Zijn door afkoeling uit magma ontstaan. Bekend is vooral graniet , dat in de aardkorst zelf gestold is; het is daarom een dieptegesteente. Een ander belangrijk stollingsgesteente is basalt , een uitvloeiinggesteente dat als het inkrimpt tijdens de afkoeling basaltzuilen vormt, zoals bijvoorbeeld te zien is aan de noordkust van Ulster (Giant's Causeway).vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop