BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Bijbel > David
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

David

Koning over Israël in 1000 v.Chr. Speelde op de harp voor de melancholieke koning Saul, overwon de Filistijnse reus Goliath , maakte Jeruzalem tot hoofdstad en werd bekend als psalmdichter. Zo wordt bijvoorbeeld de biecht van psalm 51 aan hem toegeschreven, na zijn overspel met Bathseba. In de bijbelboeken Samuël en Koningen komt David naar voren als een bij uitstek Messiaanse figuur . Hierdoor kon de gedachte ontstaan dat de verlosser op wie Israël hoopte een 'Zoon van David' zou zijn.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop