BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Bijbel > David
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

David

Koning over Israël in 1000 v.Chr. Speelde op de harp voor de melancholieke koning Saul, overwon de Filistijnse reus Goliath , maakte Jeruzalem tot hoofdstad en werd bekend als psalmdichter. Zo wordt bijvoorbeeld de biecht van psalm 51 aan hem toegeschreven, na zijn overspel met Bathseba. In de bijbelboeken Samuël en Koningen komt David naar voren als een bij uitstek Messiaanse figuur . Hierdoor kon de gedachte ontstaan dat de verlosser op wie Israël hoopte een 'Zoon van David' zou zijn.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstuk

Deel dit lemma:

Volg CultureelWoordenboek.nl:Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de schrijvers worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat financiële steun nodig. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over. Hoe?
Kijk onder Vriend worden?

Voor uitgebreide informatie raadplege men van Nico ter Linden Het verhaal gaat, een zesdelige hervertelling van de bijbelse verhalen met uitleg. Er is ook een soortgelijke uitgave voor kinderen: Moet je horen.

paginatop