BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Bijbel > Johannes de Doper
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Johannes de Doper

Boeteprofeet die de doop bediende 'tot bekering van zonden'. Lucas vertelt in oudtestamentische verteltrant (zie ook Sara ) van zijn wonderbare geboorte uit een 'onvruchtbare' vrouw (Lucas 1), Elisabeth. Ook Jezus zou zich door hem in de Jordaan hebben laten dopen. Hij werd onthoofd wegens zijn kritiek op Herodes Antipas , die zijn vrouw verjaagd had en met zijn schoonzuster Herodias getrouwd was (Marcus 6).
Zie ook
Salomé.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

Voor uitgebreide informatie raadplege men van Nico ter Linden Het verhaal gaat, een zesdelige hervertelling van de bijbelse verhalen met uitleg. Er is ook een soortgelijke uitgave voor kinderen: Moet je horen.

paginatop