BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Bijbel > Mozes
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Mozes

Stichter van de godsdienst van Israël . Ontkwam na zijn geboorte in een biezen kistje aan de moordzuchtige farao van Egypte. Ontving een Godsopenbaring bij het brandende braambos en leidde zijn volk uit de slavernij door de Rode Zee. Trok veertig jaar door de woestijn en ontving op de berg Sinaï de Tien Geboden . In het zicht van het Beloofde Land stierf hij.
De Tora, de eerste vijf boeken van het Oude Testament , worden ook wel de vijf boeken van Mozes genoemd.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop