BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Bijbel > Pinksteren
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Pinksteren

In Israël Wekenfeest genoemd. Oorspronkelijk een oogstfeest op de vijftigste (Grieks: pentekoste) dag na Pasen . Later werd op dit feest de wetgeving op de Sinaï herdacht. Christenen herdenken de uitstorting van de Heilige Geest . Lucas (Handelingen 2) beschrijft dit als een gebeurtenis op het Wekenfeest. 'De wind' en 'het vuur' herinneren aan het Sinaï-verhaal. Volgens de evangelist Johannes daarentegen vielen Pasen en Pinksteren op één dag (Johannes 21:19).vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop