BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Bijbel > Pinksteren
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Pinksteren

In Israël Wekenfeest genoemd. Oorspronkelijk een oogstfeest op de vijftigste (Grieks: pentekoste) dag na Pasen . Later werd op dit feest de wetgeving op de Sinaï herdacht. Christenen herdenken de uitstorting van de Heilige Geest . Lucas (Handelingen 2) beschrijft dit als een gebeurtenis op het Wekenfeest. 'De wind' en 'het vuur' herinneren aan het Sinaï-verhaal. Volgens de evangelist Johannes daarentegen vielen Pasen en Pinksteren op één dag (Johannes 21:19).vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstuk

Deel dit lemma:

Volg CultureelWoordenboek.nl:Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de schrijvers worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat financiële steun nodig. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over. Hoe?
Kijk onder Vriend worden?

Voor uitgebreide informatie raadplege men van Nico ter Linden Het verhaal gaat, een zesdelige hervertelling van de bijbelse verhalen met uitleg. Er is ook een soortgelijke uitgave voor kinderen: Moet je horen.

paginatop