BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Bouwkunde > Bauhaus
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Bauhaus

Architectuuropleiding in Weimar, Dessau en Berlijn. Sinds 1919 onder leiding van Walter Gropius , die het Bauhaus in Dessau bouwde (1926), een radicaal nieuw opleidingsprogramma voorstelde en vernieuwende kunstenaars als docenten aan de school verbond. Het Bauhaus stond voor een heldere, functionalistische bouwstijl verwant aan Le Corbusiers esprit nouveau en de Nederlandse De Stijl . De laatste directeur, Mies van der Rohe , moest in 1933 op last van de nazi's de in Berlijn gevestigde school sluiten.
Zie ook Beeldende kunst vanaf circa 1850 en Vormgeving en design .vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop