BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Dans > Doris Humphrey
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Doris Humphrey

(1895-1958) Invloedrijk vertegenwoordigster van de Amerikaanse expressionistische moderne dans . Voor de Tweede Wereldoorlog betrokken bij een 'richtingenstrijd' met het meer op drama en individuele passie gerichte werk van Graham , Voor Humphrey was de groepsdans belangrijker dan de solodans en haar meer lyrische dan dramatische stukken tonen dan ook vaak maatschappelijke betrokkenheid. Evenwicht en harmonie worden niet alleen in haar choreografieën benadrukt maar ook in haar theoretisch werk. Haar belangrijkste boek, The art of making dances (1959), werd min of meer het handboek van de postmoderne dans .vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop