BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Dans > Martha Graham
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Martha Graham

(1894-1991) Legendarische danseres, choreografe en pedagoge van de Amerikaanse moderne dans . Zij is de grondlegster van de Grahamtechniek, die de invloedrijkste van de moderne-danstechnieken is en bij uitstek geschikt voor het uitbeelden van grote en heftige emoties. Om het laatste wordt de Grahamtechniek ook wel gecombineerd met academische dans , om het dramatische karakter van een ballet te vergroten (bijvoorbeeld door Rudi van Dantzig en Jiri Kylian ). Als haar artistieke tegenspelers kan men Humphrey en Cunningham zien.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop