BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Design > Memphis
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Memphis

Evenals Alchimia een nieuwe beweging in de vormgeving die begin jaren tachtig in het leven is geroepen door een aantal Italiaanse architecten en ontwerpers: Mendini , Sottsass en De Lucchi. Deze expressieve, alternatieve ontwerpstijl is een reactie op het in hun ogen vastgeroeste en onpersoonlijke functionalisme . Bliksemschichten, scheve planken, vlaggetjes, imitatiematerialen en fel contrasterende pastelkleuren zijn kenmerken van deze stijl. Hoewel er in eerste instantie meer geschokt dan verrast werd gereageerd, verspreidde de beweging zich razendsnel naar het grote publiek, niet in de laatste plaats omdat de producten op allerlei manieren – vaak in goedkope uitvoeringen – werden geïmiteerd.

afbeeldingenvorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstuk

Deel dit lemma:

Volg CultureelWoordenboek.nl:Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de schrijvers worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat financiële steun nodig. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over. Hoe?
Kijk onder Vriend worden?

Uw advertentie hier?
Met gemiddeld 8.000 unieke bezoekers per maand is CultureelWoordenboek.nl een aantrekkelijke plek om doelgericht interessegroepen te bereiken. Informeer naar de mogelijkheden en tarieven: cultureelwoordenboek@upcmail.nl

paginatop