BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Economie > Bank voor Internationale Betalingen
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Bank voor Internationale Betalingen

(BIB of BIS) Internationaal orgaan, opgericht in 1930, met hoofdkantoor te Basel dat overleg en samenwerking tussen centrale banken bevordert. De BIS verleent bankdiensten aan centrale banken in verband met beheer van hun deviezenreserve . BIS is ook belangrijk voor het toezicht op internationaal opererende private banken in het belang van de financiele stabiliteit.

Website van de BIS (Bank for International Settlements)vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop