beurscrisis

Eeen beurscrisis (ook beurskrach) is een situatie van onordelijke en uiteindelijk stagnerende handel in effecten op de beurs. De bekendste beurscrises zijn die van 1929, van 1987 en van 2009. In 1987 trad binnen enkele uren een koersval op van meer dan 20%.In het begin van de jaren 2000 was er sprake van een sluipende beurskrach, een forse daling die zich over een aantal jaren uitstrekte.
Ook de forse beursdaling in 2008 ten gevolge van de grote financiële crisis strekte zich uit over meerdere maanden. Begin 2011 was de beurs nog steeds niet op het niveau van 2007.

Quizvraag v/d week

Woord v/d week

Meest gezocht deze week

Welke adellijke familie speelde de hoofdrol in De scharlaken stad van Hella Haasse?


JUIST!NIET JUIST!

Borgia

Tradities > Nederlandse tradities

ooievaar

Geluksbrenger. De terugkerende ooievaars werden gezien als voorboden van de lente. En als een paar op een dak van een huis nestelde, geloofde men dat de bewoners een voorspoedig jaar tegemoet gingen. De ooievaar als brenger van kindertjes stamt uit Duitsland en is pas begin negentiende eeuw naar Nederland overgewaaid. Het paste wel bij de tijd dat nog niet openlijk over seksualiteit en geboorte werd gesproken. De gewoonte om als een kind is geboren een houten ooievaar in de tuin te zetten komt ook uit Duitsland maar is in Nederland van later datum, zo begin twintigste eeuw.