BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Economie > collectieve arbeidsovereenkomst (CAO)
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

collectieve arbeidsovereenkomst (CAO)

Een overeenkomst aangegaan tussen een werkgever of een vereniging van werkgevers en een vakbond , waarbij arbeidsvoorwaarden worden geregeld die in individuele arbeidsovereenkomsten in acht moeten worden genomen. De minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid kan CAO’s algemeen verbindend verklaren voor het betreffende bedrijf (bedrijfstak ).vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop