BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Economie > macro‑economische doelstellingen
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

macro‑economische doelstellingen

Traditioneel worden met het macro‑economisch beleid de volgende vijf doelstellingen nagestreefd: 1. duurzame economische groei ; 2. volledige werkgelegenheid ; 3. terugdringen inflatie ; 4. evenwichtige betalingsbalans ; en 5. rechtvaardige inkomensverdeling . Inmiddels is daar een bekommernis om het milieu en een zorg om de omvang van het financieringstekort en de grootte van de staatsschuld bij gekomen.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop