BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Economie > Nederlandsche Bank (DNB)
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Nederlandsche Bank (DNB)

De centrale bankinstantie van Nederland in Amsterdam. De bank is een naamloze vennootschap , waarvan de staat alle aandelen bezit. De Nederlandsche Bank heeft het monopolie op de uitgifte van bankbiljetten en houdt toezicht op andere, 'decentrale' banken, door o.a. te zorgen dat hun liquiditeit te allen tijde stabiel is en op beleggingsinstellingen. In het kader van het Europees Stelsel van Centrale Banken draagt zij bij aan het vaststellen en uitvoeren van het monetair beleid . Zij is eveneens belast met het beheer van de deviezenreserve en zij is verantwoordelijk voor de bevordering van de goede werking van het betalingsverkeer.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstuk

Deel dit lemma:

Volg CultureelWoordenboek.nl:Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de schrijvers worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat financiële steun nodig. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over. Hoe?
Kijk onder Vriend worden?

paginatop