BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Film > Akira Kurosawa
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Akira Kurosawa

(1910-1998) Japans filmregisseur, producer en scenarioschrijver. Maakte eerst faam als bewerker van Shakespeare's werken in films als Ran (1985, gebaseerd op King Lear), Throne of Blood (1957, met MacBeth als basismateriaal) en The Bad Sleep Well (1950, Hamlet bewerking).
Hij was van grote invloed op westerse cineasten. George Lucas zei dat The Hidden Fortress (1958) hem beïnvloedde bij het maken van Star Wars. Paul Verhoevens all time favorite film is Kurosawa's Rashomon (1950). Zijn meest beroemde film is The Seven Samurai (1954). Een oude, moegestreden Samurai verdedigt, met zes kornuiten, een klein dorp tegen rovers. Later opnieuw verfilmd als de western The Magnificent Seven (1960).
Kurosawa had oog voor de slechte kanten van de mens, maar een groot geloof in het goede in de mens.

afbeeldingenvorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstuk

Deel dit lemma:

Volg CultureelWoordenboek.nl:Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de schrijvers worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat financiële steun nodig. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over. Hoe?
Kijk onder Vriend worden?

paginatop