BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Film > Al Pacino
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Al Pacino

(1940) Amerikaans acteur. Na een paar kleine rollen kwam de rol voorbij die zijn leven deed kantelen: Michael Corleone in The Godfather (1972) . Grote sterren (Redford, Nicholson , Beatty) visten naar die rol, de onbekende Pacino kreeg hem. Achterover leunen deed hij vervolgens niet.
Zijn bewuste keuze voor bepaalde rollen maakten indruk: als de Cubaanse drugsbaron Tony Montana in Scarface (1983) en als opgefokte bankovervaller in Dog Day Afternoon (1975). Na een mindere periode won hij een Oscar voor zijn rol van een blinde luitenant-kolonel in Scent of a Woman (1992). Wat Pacino typeert: priemende ogen, technisch sterk acteerwerk, charisma.

foto'svorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstuk

Deel dit lemma:

Volg CultureelWoordenboek.nl:Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de schrijvers worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat financiële steun nodig. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over. Hoe?
Kijk onder Vriend worden?

paginatop