BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Film > Alfred Hitchcock
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Alfred Hitchcock

(1899-1980) Regisseur . The Master of Suspense. Geboren in Londen. Vanaf 1940 werkte hij in Hollywood . Regisseerde meer dan zestig films, vooral psychologische thrillers. "Always make the audience suffer as much as possible."
Een veel voorkomend thema in zijn werk is verlies of verwisseling van identiteit, zoals in North by Northwest (1959). Andere bekende films van Hitchcock zijn: Rear Window (1954), waarin een aan huis gekluisterde man vermoedt dat de overbuurman zijn vrouw vermoordde, Vertigo (1958), over een detective met hoogtevrees, Psycho (1960), met de beroemde douchescene en The Birds (1963), waarin duizenden vogels de bewoners van een dorp aanvallen.
In veel films spelen intelligente, kwetsbare, blonde vrouwen een hoofdrol (onder andere Grace Kelly, Doris Day, Ingrid Bergman ). In elke film verscheen Hitchcock zelf even in beeld, als een handtekening op het doek (in vaktermen: cameo-rol).

foto'svorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstuk

Deel dit lemma:

Volg CultureelWoordenboek.nl:Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de schrijvers worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat financiële steun nodig. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over. Hoe?
Kijk onder Vriend worden?

paginatop