BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Film > Antonia (1995)
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Antonia (1995)

Nederlandse speelfilm van Marleen Gorris (zij schreef ook het draaiboek) met Willeke van Ammelrooy in de hoofdrol. Won in 1996 de Oscar voor de beste niet-Engelstalige film en een jaar eerder een Gouden Kalf .
De film gaat over vier generaties vrouwen die het bekrompen dorpsleven moeten trotseren. Dialoog: Boer Bas: "Mijn zonen hebben een moeder nodig." Antonia: "Ik heb jouw zoons niet nodig." Boer Bas: "Heb je dan geen man nodig?" Antonia: "Waarvoor?"vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop