BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Film > Apocalypse Now (1979)
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Apocalypse Now (1979)

Amerikaanse speelfilm over de Vietnamoorlog, gebaseerd op de roman Heart of Darkness (1902) van Joseph Conrad . De film is geregisseerd door Francis Ford Coppola . Kapitein Willard (Martin Sheen) krijgt de opdracht de afvallige kolonel Kurtz (Marlon Brando) op te sporen en hem te doden. De film lijkt een actiefilm maar is in wezen een film over de waanzin van de oorlog. "The horror! The horror!" Surrealistische, nachtmerrie-achtige beelden met personages als Luitenant-Kolonel Kilgore, die vanuit een helikopter een verwoestende aanval uitvoert terwijl hij naar Wagners Wallküre luistert. "I love the smell of napalm in the morning...it smells like...like victory".

foto'svorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstuk

Deel dit lemma:

Volg CultureelWoordenboek.nl:Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de schrijvers worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat financiële steun nodig. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over. Hoe?
Kijk onder Vriend worden?

paginatop