BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Film > Apocalypse Now (1979)
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Apocalypse Now (1979)

Amerikaanse speelfilm over de Vietnamoorlog, gebaseerd op de roman Heart of Darkness (1902) van Joseph Conrad . De film is geregisseerd door Francis Ford Coppola . Kapitein Willard (Martin Sheen) krijgt de opdracht de afvallige kolonel Kurtz (Marlon Brando ) op te sporen en hem te doden. De film lijkt een actiefilm maar is in wezen een film over de waanzin van de oorlog. "The horror! The horror!" Surrealistische, nachtmerrie-achtige beelden met personages als Luitenant-Kolonel Kilgore, die vanuit een helikopter een verwoestende aanval uitvoert terwijl hij naar Wagners Wallküre luistert. "I love the smell of napalm in the morning...it smells like...like victory".

foto'svorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop