BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Film > Ben Sombogaart
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Ben Sombogaart

(1947) Nederlandse regisseur . Richtte zich aanvankelijk op kinderfilms, zoals Abeltje (1998), en won daarvóór al een Gouden Kalf voor Het zakmes (1993). De verfilming van Tessa de Loo's roman De tweeling (2002) – op jonge leeftijd van elkaar gescheiden, elkaar pas hervindend op de oude dag – maakte indruk. Won een Gouden Kalf voor Kruistocht in spijkerbroek (2007), had in 2008 een filmhit met Bride Flight (met Willeke van Ammelrooy en Rutger Hauer in de cast). In 2009 maakte hij De storm, over de Watersnoodramp in 1953. Een kassucces.

foto'svorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop