BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Film > Bernardo Bertolucci
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Bernardo Bertolucci

(1940) Italiaanse regisseur , leerling van Pasolini . Politiek geëngageerd filmer, die zijn boodschap in dramatisch vorm verpakt. Belangrijke films zijn Il Conformista (1970) naar het boek van Alberto Moravia, over een lid van de fascistische partij van Mussolini die de opdracht krijgt zijn vroegere leermeester te vermoorden, een antifascistische leider. Last Tango in Paris (1972), controversieel liefdesdrama met Marlon Brando en Maria Schneider. Novecento (1976) een epos dat drie generaties en de veranderende samenleving volgt op het Italiaanse platteland. The Last Emperor (1987) over de laatste keizer van China.

foto'svorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstuk

Deel dit lemma:

Volg CultureelWoordenboek.nl:Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de schrijvers worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat financiële steun nodig. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over. Hoe?
Kijk onder Vriend worden?

paginatop