BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Film > Breakfast Club (1985)
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Breakfast Club (1985)

Film van John Hughes (1950-2009) die in de jaren '80 diverse tienerfilms maakte zoals Pretty in Pink (1986), Ferris Bueller's Day Off (1986) en Home Alone (1990). In deze film moeten vijf pubers op een zaterdag nablijven op school en een opstel schrijven. Het zijn vijf zeer uiteenlopende types: een snob, een sporter, een nerd, een alternatievo en een rebel. Ze ontdekken in de afgesloten ruimte dat ze meer gemeenschappelijk hebben dan ze in eerste instantie dachten. "You ought to spend a little more time trying to make something of yourself and a little less time trying to impress people." Met het nummer Don't you (forget about me) van Simple Minds.

afbeeldingenvorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstuk

Deel dit lemma:

Volg CultureelWoordenboek.nl:Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de schrijvers worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat financiële steun nodig. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over. Hoe?
Kijk onder Vriend worden?

paginatop