BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Film > Das Leben der Anderen (2006)
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Das Leben der Anderen (2006)

Eerste en meteen uiterst succesvolle film van de Duitse regisseur Florian Henckel von Donnersmarck, die ook het script schreef. Hij won diverse onderscheidingen en prijzen, waaronder een Oscar voor de beste buitenlandse film. Een Stasi-agent krijgt de opdracht zijn bovenburen, een jong echtpaar, te bespioneren. Hij luistert hen dag en nacht af. Langzaamaan gaat hij zich meer en meer met hen vereenzelvigen en groeit bij hem onvrede over zijn eigen leven.

afbeeldingenvorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop