BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Film > David Lean
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

David Lean

(1908 – 1991) Engels regisseur . Regisseerde legendarische Oscar-winnende films: de oorlogsfilm The Bridge on the River Kwai (1957), spelend in Thailand in de Tweede Wereldoorlog ; Lawrence of Arabia (1962), het levensverhaal van de Britse kolonel Thomas Edward Lawrence tijdens de Eerste Wereldoorlog in het Midden-Oosten; en het tijdens de Russische Revolutie afspelende Doctor Zhivago (1965). Hij had oog voor detail. Opmerkelijk was dat in Lawrence of Arabia geen enkele vrouw zichtbaar in beeld kwam. In zijn films kregen zijn karakters en hun ontwikkeling veel aandacht. Regisseerde na Doctor Zhivago nog maar twee films: Ryan’s Daughter (1970) en A Passage to India (1984).

afbeeldingenvorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstuk

Deel dit lemma:

Volg CultureelWoordenboek.nl:Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de schrijvers worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat financiële steun nodig. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over. Hoe?
Kijk onder Vriend worden?

paginatop