BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Film > De Pianist (2002)
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

De Pianist (2002)

Film van de regisseur Roman Polanski , gebaseerd op de memoires van de Poolse, joodse pianist Władysław Szpilman, die tijdens de Tweede Wereldoorlog met zijn familie door de Duitsers werd verbannen naar het getto in Warschau. Als de familie opgepakt en weggevoerd wordt naar het concentratiekamp van Treblinka waar zij worden vermoord, weet Szpilman te vluchten. Hij gaat van het ene onderduikadres naar het andere en wordt uiteindelijk opgepakt door een Duitse officier Hosenfeld. Als hij zegt dat hij pianist is laat deze hem spelen om het te bewijzen. Szpilman speelt de Ballade in g mineur van Chopin . Hosenfeld, die diep geroerd is verstopt en verzorgd hem.

afbeeldingenvorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstuk

Deel dit lemma:

Volg CultureelWoordenboek.nl:Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de schrijvers worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat financiële steun nodig. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over. Hoe?
Kijk onder Vriend worden?

paginatop