BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Film > Deer Hunter (1978)
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Deer Hunter (1978)

Amerikaanse film geregisseerd door Michael Cimino. Michael (Robert De Niro ), Steven (John Savage) en Nick (Christopher Walken) zijn drie vrienden die in een fabriek werken. In het weekend zitten ze in de kroeg of gaan ze jagen. Dan worden ze opgeroepen voor de oorlog in Vietnam en daar gevangen genomen. Ze slagen er in te ontsnappen, de een verlamd, de ander getraumatiseerd en de derde vol schuldgevoel. De film geeft een beeld van de individuele oorlogservaring. Volgens de regisseur is het geen oorlogsfilm (in totaal zitten er maar twintig minuten aan oorlogsbeelden in de film.) "De film gaat over volwassen worden, over hoe je een soort familie vormt van vrienden, omdat het traditionele gezinsleven uit elkaar valt." De film kreeg vijf Oscars.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstuk

Deel dit lemma:

Volg CultureelWoordenboek.nl:Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de schrijvers worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat financiële steun nodig. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over. Hoe?
Kijk onder Vriend worden?

paginatop