BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Film > Dick Maas
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Dick Maas

(1951) Nederlands regisseur en producent. Maakte zijn debuut met De lift (1983), een nog steeds suggestieve thriller . Flodder (1986) – een film over een asociaal gezin in een gegoede buurt – was een kassucces en maakte 'Ma Flodder', als type, tot een begrip. Zijn stijl is strak, het tempo in de regel hoog, met de nodige zwarte humor. Moordwijven (2008) was een schot in de roos. Drie miljonairsvrouwen hebben zo hun eigen sores en strijden vooral tegen het proces van veroudering. Met dank aan plastische chirurgie. Eén van hen dreigt het luxe bestaan te verliezen, omdat manlief haar aan de kant wenst te zetten. Manlief moet dus sterven. De dames zoeken contact met een huurmoordenaar.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstuk

Deel dit lemma:

Volg CultureelWoordenboek.nl:Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de schrijvers worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat financiële steun nodig. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over. Hoe?
Kijk onder Vriend worden?

paginatop