BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Film > Doctor Zhivago (1965)
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Doctor Zhivago (1965)

Amerikaanse film geregisseerd door David Lean . Naar de roman uit 1956 van de Russische schrijver Boris Pasternak . Het is een liefdesverhaal tussen dokter Joeri Zhivago (Omar Sharif) en verpleegster Lara Antipova (Julie Christie). Zhivago is getrouwd met Tonja (Geraldine Chaplin) maar de aantrekkingskracht met Lara is groot. Hun wegen kruisen elkaar op verschillende momenten rond de Eerste Wereldoorlog en de Russische Revolutie . Imponerende gevechtsscènes en landschapsbeelden (gefilmd in Canada, want filmen in de Sovjet Unie was destijds onmogelijk). De muziek is van Maurice Jarre. De film kreeg vijf Oscars .

afbeeldingenvorige
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop