BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Film > Dustin Hoffman
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Dustin Hoffman

(1937) Amerikaans acteur. Brak door met The Graduate (1967) waarin hij een student speelt die zich laat verleiden door een oudere vrouw, Mrs. Robinson. "Mrs. Robinson, if you don't mind my saying so, this conversation is getting a little strange." Hij speelde vaak bijzondere personages zoals een kreupele, zieke en hoestende oplichter in Midnight Cowboy (1969), een werkloze acteur die zich als vrouw voordoet om acteerwerk te vinden in Tootsie (1982) en een autist in Rainman (1988).
Hij is zeven keer voor een Oscar genomineerd en won hem twee keer (voor Rainman en voor zijn rol in het echtscheidingsdrama Kramer vs Kramer (1979).

foto'svorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstuk

Deel dit lemma:

Volg CultureelWoordenboek.nl:Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de schrijvers worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat financiële steun nodig. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over. Hoe?
Kijk onder Vriend worden?

paginatop