BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Film > Easy Rider (1969)
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Easy Rider (1969)

Amerikaanse roadmovie . Dennis Hopper (tevens de regisseur ) en Peter Fonda (tevens de producent ) spelen twee motorrijders die door het Amerikaanse landschap rijden. Drugs spelen een grote rol in de film en ook tijdens de opnamen. De film is een verhaal over vrijheid. "They'll talk to ya and talk to ya and talk to ya about individual freedom. But when they see a free individual, it's gonna scare 'em." Er was geen uitgeschreven verhaal en er werd veel geïmproviseerd. Er is veel jaren zestig muziek te horen zoals van The Byrds , Jimi Hendrix en Steppenwolf (Born to be wild).

afbeeldingenvorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop