BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Film > Federico Fellini
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Federico Fellini

(1920-1993) Italiaans regisseur . Maakte films waarin dromen, symbolen en autobiografische elementen een grote rol spelen. "Our dreams are our real life. My fantasies and obsessions are not only my reality, but the stuff of which my films are made." De films hebben doorgaans geen duidelijk rechtlijnig verhaal maar zijn meer een aaneenrijging van situaties en vreemde gebeurtenissen.
In La Dolce Vita(1960) is Marcello Rubini (Marcello Mastroianni ) een societyjournalist. Marcello dagdroomt om een serieuze schrijver te worden, maar laat deze ambitie varen voor de lucratieve roddelpers. En hoewel hij de oppervlakkigheid en immoraliteit ervan inziet, laat hij zich meeslepen door de decadentie van de jetset van Rome. Fellini maakte verder onder andere La Strada(1954) over een clownesk meisje dat wordt uitgebuit door een rondreizende zigeuner en (1963), een half-autobiografische comedie over een filmregisseur (Marcello Mastroianni ) met een writersblock.

foto'svorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstuk

Deel dit lemma:

Volg CultureelWoordenboek.nl:Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de schrijvers worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat financiële steun nodig. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over. Hoe?
Kijk onder Vriend worden?

paginatop