BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Film > Festen (1998)
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Festen (1998)

Deense speelfilm van Thomas Vinterberg. Een familie-idylle spat tijdens een verjaardagsfeest volledig uiteen als de zoon, in zijn toespraak, de jarige vader ervan beschuldigd hem en zijn zuster seksueel te hebben misbruikt in de kinderjaren. Alle façades vallen weg, oude herinneringen en frustraties borrelen op. Hoe de familieleden elkaar verbaal te lijf gaan, verbaast, schuurt, doet zeer, maar doet ook af en toe lachen. Vinterberg: "Eigenlijk is mijn film een lofzang op de familie. Dat klinkt cynisch om dat over deze leugenachtige familie te zeggen, maar uiteindelijk vind ik het een enorme kracht van een familie dat de band blijft bestaan, wat er ook gebeurt".
De beste film van 1999, aldus de Nederlandse filmpers.

afbeeldingenvorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstuk

Deel dit lemma:

Volg CultureelWoordenboek.nl:Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de schrijvers worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat financiële steun nodig. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over. Hoe?
Kijk onder Vriend worden?

paginatop