BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Film > Fietsendieven (1948)
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Fietsendieven (1948)

Italiaanse film (Ladri di Biciclette). Naar de roman van Luigi Bartolini. In het naoorlogse Rome wordt de fiets gestolen van Antonio Ricci (Lamberto Maggiorani). Hij heeft de fiets dringend nodig voor zijn baan als aanplakker van posters. Samen met zijn zoontje Bruno (Enzo Staiola) doorkruist Antonio de stad om zijn fiets te zoeken. De film schetst een indringend portret van de verhouding tussen vader en zoon en is daarnaast een van de belangrijkste films in het Italiaanse neo-realisme. Voor deze film over de arme arbeidersklasse maakte regisseur Vittorio De Sica gebruik van bestaande locaties en niet-professionele acteurs.

afbeeldingenvorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstuk

Deel dit lemma:

Volg CultureelWoordenboek.nl:Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de schrijvers worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat financiële steun nodig. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over. Hoe?
Kijk onder Vriend worden?

paginatop