BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Film > Flodder (1986)
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Flodder (1986)

Nederlandse film van regisseur Dick Maas . Zeer succesvol eerste deel van een trilogie. Het asociale gezin Flodder wordt als experiment gehuisvest in de chique woonwijk Zonnedael, met alle gevolgen van dien. Hoofdpersonen waren Ma Flodder (Nelly Frijda), Kees Flodder (Tatjana Simic) en Johnny Flodder (Huub Stapel, mét onafscheidelijke roze Chevrolet Caprice Classic). De buurt pruimt de Flodders niet, waardoor er vele vetes ontstaan. De film kenmerkte zich door een aantal klassieke scènes (“Buurman, wat doet u nu”), waarbij geweld en seks niet werden geschuwd. Voor Nederlandse begrippen was Flodder op dat moment een vrij controversiële film. De film won in 1987 een Gouden Kalf voor beste regie. Opgevolgd door de minder succesvolle delen Flodder in Amerika (1992) en Flodder 3 (1995). In de jaren negentig kwam er zelfs een heuse tv-serie naar aanleiding van de films, die goed bekeken werd.

afbeeldingenvorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop