BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Film > Francis Ford Coppola
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Francis Ford Coppola

(1939). Amerikaans regisseur . Coppola is van Italiaanse afkomst en studeerde theaterwetenschappen in New York. Zal met name herinnerd worden aan de zeer succesvolle The Godfather-trilogie over de maffia-familie Corleone. Werd voor elk deel genomineerd voor een Oscar voor beste regisseur , voor The Godfather II (1974) won hij het felbegeerde beeldje. Behoorde in de jaren ’70 tot de New-Hollywood generatie: een groep filmmakers die ‘genoeg’ hadden van het oude Hollywood en films op een minder klassieke manier maakte. In deze jaren maakte Coppola The Conversation (1974), een thriller die een zeer raak beeld weergeeft van de paranoia die de Amerikaanse politiek beheerste in de Nixonjaren. Hierna volgde Coppola’s indrukwekkende Apocalypse Now (1979), een film die zich afspeelt tegen de achtergrond van de Vietnamoorlog. Het succes van de jaren zeventig evenaarde hij niet meer, hij richtte zich in de jaren tachtig meer op kleinschalige films. Regisseerde nog wel het goed ontvangen Bram Stoker’s Dracula (1992), een fantasierijke versie van de klassieke roman.

foto'svorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstuk

Deel dit lemma:

Volg CultureelWoordenboek.nl:Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de schrijvers worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat financiële steun nodig. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over. Hoe?
Kijk onder Vriend worden?

paginatop