BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Film > George Lucas
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

George Lucas

(1944). Amerikaans regisseur en filmproducent. Lucas’ naam zal onlosmakelijk verbonden blijven met de succesvolle Star Wars-filmreeks . Met name de eerste drie delen (in de filmreeks aangeduid als delen IV, V en VI) sloegen in als een bom en worden tot op de dag van vandaag gezien als hoogtepunten in de cinema. Lucas brak door met het komische American Graffiti (1973), dat in de Verenigde Staten wordt gezien als eerste blockbuster . Naast Star Wars kende Lucas ook veel succes als producent én co-schrijver van de avontuurlijke Indiana Jones-filmreeks in de jaren tachtig. In de 21ste eeuw bouwde hij verder aan zijn Star Wars-project, al werden de delen I, II en III minder enthousiast ontvangen dan hun voorgangers.

foto's

 vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstuk

Deel dit lemma:

Volg CultureelWoordenboek.nl:Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de schrijvers worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat financiële steun nodig. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over. Hoe?
Kijk onder Vriend worden?

paginatop