BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Film > Groundhog Day (1993)
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Groundhog Day (1993)

Komedie van Harold Ramis. Bill Murray schittert als cynische weerman die eenmaal per jaar verslag moet doen van 'bosmarmottendag', een locale traditie in het godverlaten oord Punxsutawney, Pennsylvania. Hij verziekt de dag voor iedereen en is blij te kunnen vertrekken. Een sneeuwstorm verhindert dat. Als hij 's ochtends ontwaakt, is het opnieuw.... bosmarmottendag. En een dag later, opnieuw. Hij zit klem in een tijdlus die hem voor eeuwig vastgenageld houdt op 'bosmarmottendag'. "What would you do if you were stuck in one place and every day was exactly the same, and nothing that you did mattered?" Warme en geestige film over onsterfelijkheid, mededogen en het vermogen tot tederheid.

afbeeldingenvorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstuk

Deel dit lemma:

Volg CultureelWoordenboek.nl:Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de schrijvers worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat financiële steun nodig. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over. Hoe?
Kijk onder Vriend worden?

paginatop