BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Film > John Ford
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

John Ford

(1894-1973) Amerikaanse regisseur en winnaar van vele Oscars . Begon met korte stomme films en maakte tussen 1928 en 1966 meer dan vijftig films, waarvan er velen tot klassiekers horen. Voor vier ervan won hij een Oscar voor de beste regisseur : The Informer (1935), The Grapes of Wrath (1940) naar het boek van John Steinbeck , How Green Was My Valley (1941), die nog vier andere Oscars won, waaronder die voor beste film, en The Quiet Man (1952). Ook twee beroemde westerns zijn van hem: Stagecoach (1939) en The Searchers (1956). Ford was de eerste regisseur die de Life Achievement Award kreeg van het American Film Institute voor zijn hele oeuvre.

foto'svorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstuk

Deel dit lemma:

Volg CultureelWoordenboek.nl:Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de schrijvers worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat financiële steun nodig. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over. Hoe?
Kijk onder Vriend worden?

paginatop