BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Film > Kate Winslet
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Kate Winslet

(1975) Brits actrice. Debuteerde intrigerend als fantasierijke, obsessieve adolescent in Heavenly Creatures (1994). Naam bij het grote publiek kreeg ze via sterrollen in grootscheepse producties als Sense and Sensibility (1995) enTitanic (1997) . Parallel hieraan waardeerden filmhuisliefhebbers vooral haar acteerwerk in bijzondere films als Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004) science fiction over een geheugenmachine die herinneringen kan wissen of aan een ander kan overdragen. Vijftien jaar na haar debuut staat ze op zes Oscar-nominaties: "Acting is about being real, being honest", waarbij ze de laatste nominatie verzilverde in 2009 (voor de hoofdrol in The Reader).
Door Time Magazine in februari 2009 uitgeroepen tot 'beste actrice aller tijden'.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop