BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Film > Leni Riefenstahl
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Leni Riefenstahl

(1902-2003) Duitse regisseuse. Maakte in opdracht van Adolf Hitler de propagandafilm Triumph des Willens (1934), een documentaire over de Nationaal Socialistische Partij . Zij maakte deze spectaculaire documentaire met innovatieve cameravoering en montage . In Olympia (1936) bracht ze de atleten op een heroïsche manier in beeld. Riefenstahl werd na de Tweede Wereldoorlog beschuldigd van medeplichtigheid aan het nazi-regime. Vrijspraak volgde. Ze hield echter haar leven lang de naam van nazi-propagandiste en maakte nog slechts twee films. In 2002 verscheen Impressionen unter Wasser met vissen en koralen in de hoofdrol. "Zelfs mijn vissen zullen ze fascistisch vinden!"

foto'svorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstuk

Deel dit lemma:

Volg CultureelWoordenboek.nl:Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de schrijvers worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat financiële steun nodig. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over. Hoe?
Kijk onder Vriend worden?

paginatop