BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Film > Leni Riefenstahl
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Leni Riefenstahl

(1902-2003) Duitse regisseuse. Maakte in opdracht van Adolf Hitler de propagandafilm Triumph des Willens (1934), een documentaire over de Nationaal Socialistische Partij . Zij maakte deze spectaculaire documentaire met innovatieve cameravoering en montage . In Olympia (1936) bracht ze de atleten op een heroïsche manier in beeld. Riefenstahl werd na de Tweede Wereldoorlog beschuldigd van medeplichtigheid aan het nazi-regime. Vrijspraak volgde. Ze hield echter haar leven lang de naam van nazi-propagandiste en maakte nog slechts twee films. In 2002 verscheen Impressionen unter Wasser met vissen en koralen in de hoofdrol. "Zelfs mijn vissen zullen ze fascistisch vinden!"

foto'svorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop