BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Film > Magnolia (2000)
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Magnolia (2000)

Ensemblefilm van Paul Thomas Anderson. Drie uren lang bestudeert de regisseur negen hoofdpersonen, die min of meer met elkaar verbonden blijken. Tom Cruise is angstaanjagend als goeroe van een mannenbeweging ("Respect the cock, tame the cunt!"). Julianne Moore maakt indruk als labiele, half-hysterische vrouw die te laat beseft dat ze een geweten heeft. Alle personages zijn verschillend, maar delen een soort eenzaamheid. Een film over het maken van keuzes, één grote mentale striptease als het ware. Laag voor laag pelt Anderson de leugens af, tot de ontluisterende waarheid over de personages resteert. Veel drama, veel lichtvoetigheid ook. De bijbelse apotheose is een verduisterde lucht door miljoenen uit de hemel neerstortende kikkers (Exodus 8:1) .vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstuk

Deel dit lemma:

Volg CultureelWoordenboek.nl:Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de schrijvers worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat financiële steun nodig. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over. Hoe?
Kijk onder Vriend worden?

paginatop