BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Film > Martin Scorsese
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Martin Scorsese

(1942) Amerikaans regisseur van Italiaanse komaf. Brak door met Taxi Driver (1976). Wereldberoemde quote van Robert de Niro uit deze film: “Are you talkin’ to me?”. Werkte ook samen met De Niro in Raging Bull (1980), dat het levensverhaal vertelt van bokser Jake LaMotta. Ontving voor deze film voor het eerst een Oscarnominatie voor beste regisseur . Regisseerde hierna nog vier films waarbij hij werd genomineerd: het controversiële The Last Temptation of Christ (1988), de zeer succesvolle gangsterfilm Goodfellas (1990), Gangs of New York (2002) en het levensverhaal van de excentriekeling Howard Hughes in The Aviator (2004). Won uiteindelijk voor The Departed (2006) de felbegeerde Oscar voor beste regisseur . Werkte in zijn recente films veel samen met Leonardo Di Caprio. Zijn films spelen zich vaak af in New York, zijn geboortestad.

foto'svorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstuk

Deel dit lemma:

Volg CultureelWoordenboek.nl:Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de schrijvers worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat financiële steun nodig. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over. Hoe?
Kijk onder Vriend worden?

paginatop