BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Film > Meryl Streep
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Meryl Streep

(1949) Amerikaanse karakteractrice (van vaders zijde afstammend van Nederlandse voorouders). Met elf Oscarnominaties – waarvan twee verzilverd – de meest genomineerde actrice uit de geschiedenis. Glansrol in Sophie's Choice (1982), waarin een moeder staat voor een onmenselijke keus. Andere mooie rollen in Silkwood (1983) en Kramer vs Kramer (1979). Maar misschien op haar leukst en haar venijnigst in grimmige of leuke rollen in Death becomes her (1992) en Mamma Mia (2008).

foto'svorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop