BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Film > Monic Hendrickx
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Monic Hendrickx

(1966) Nederlandse actrice. Won drie Gouden Kalveren: voor haar rol als Anna Krzyzanowska in De Poolse Bruid (1989), voor haar vertolking van Nynke van Hichtum in Nynke (2001) en toen ze Martje Portegies speelde in Het Zuiden (2004). Een Australische remake van De Poolse Bruid heet Unfinished Sky (2007), wederom met Hendrickx in de hoofdrol. Ze speelt in deze film een gevluchte hoer die onderdak vindt bij een boer. De film bevat nauwelijks dialogen omdat de twee hoofdpersonen elkaar niet verstaan. Hendrickx is goed in acteren zonder woorden. "Als speler lieg je de waarheid. In het beste geval lieg je zo goed dat je er zelf intrapt. Dan krijgt het spelen de magie van echtheid." Ze was Eregast van het Nederlands Film Festival in 2008.

foto'svorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstuk

Deel dit lemma:

Volg CultureelWoordenboek.nl:Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de schrijvers worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat financiële steun nodig. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over. Hoe?
Kijk onder Vriend worden?

paginatop