BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Film > Nanouk Leopold
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Nanouk Leopold

(1968) Nederlandse regisseuse. Schrijft zelf de scenario’s voor haar films. Zoals voor Guernsey (2005), Wolfsbergen (2007) en Brownian Movement (2010). Kenmerkend is dat zij haar personages vaak langdurig laat zwijgen. Uit de beelden van situaties, handelingen en gezichtsuitdrukkingen kunnen kijkers zelf de emotionele betekenis destilleren. Het is ‘pure film’, waarin dialogen tot een minimum zijn teruggebracht. Terugkerende thema is de veranderingen die mensen ondergaan als gevolg van een bepaalde gebeurtenis. Haar laatste film Boven is het stil (2013) is de eerste gebaseerd op een boek. Voor Guernsey kreeg zij een Gouden Kalf .vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstuk

Deel dit lemma:

Volg CultureelWoordenboek.nl:Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de schrijvers worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat financiële steun nodig. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over. Hoe?
Kijk onder Vriend worden?

paginatop